Love My Home

Design dit eget hjem

Effektiv opvarmning af boligen med el varme

De fleste boliger bliver varmet op ved hjælp af fjernvarme, men der er også flere forskellige omstændigheder hvor el varme kan være den bedste og mest oplagte mulighed – men det er ikke sikkert du ved hvor. I denne artikel skal det således handle om el varme, og hvordan du kan bruge opvarmning med elektricitet i sommerhuset.

Der hvor el varme typisk er meget oplagt, er i som nævnt sommerhuset – for her kan du udnytte at el varmen er nem at installere; og typisk meget billig at købe. Der findes naturligvis flere forskellige måder at varme boligen op med elektricitet på, men typisk snakker man om el radiatorer eller el gulvvarme. Hvilken type der er mest oplagt for dig, er naturligvis individuelt; men der hører sig nogle generelle overvejelser til.

Der hvor en el radiatorer kan være ideel i sommerhuset, er ikke blot i stuen men også på badeværelset. El radiatorer er nemlig billige og lette at slutte til – og selvom el varme er noget dyrere i drift end eksempelvis fjernvarme, så er det oftest ikke sådan at det hænger sammen i rum, du ikke bruger så ofte. Eksempelvis er radiatorerne i sommerhuset ikke tændt så ofte, så selvom fjernvarmen er meget billigere i længden ved stort forbrug, så viser det sig typisk, at el varmen er billigere når forbruget er småt. Endvidere sparer du mange penge på installation, da en el radiator kan tilsluttes direkte i stikkontakten.

El gulvvarme er naturligvis også ideelt i sommerhuset, da det er meget nemmere at montere end vandbaseret vandvarme; og ikke nødvendigvis dyrere i drift i længden, da du ikke har det tændt særligt ofte i sommerhuset. Her kan det være rigtigt behageligt at varme gulvet på badeværelset op med effektiv gulvvarme, og her kan elektricitet altså være din ven.

Ønsker du også effektiv opvarmning af din bolig, så kan el varme altså være en rigtigt god løsning i visse sammenhænge – og du kan typisk finde et stort og moderne udvalg af el varme på nettet. Jeg kan varmt anbefale at installere eksempelvis el gulvvarme, da det giver en behagelig og let varme i boligen.

Disclaimer

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.