Love My Home

Design dit eget hjem

Afdragsfrie lån

Fra 25. juni 2012 er det uigenkaldeligt slut med afdragsfrie lån hos Nykredit. Alle nyudlån kommer fra denne dato under de såkaldte tolagslån. Nykredit, som er landet største lånudbydere, går enegang med dette tiltag. Tiltaget kommer i en tid, hvor renten er historisk lav, og hvor Nationalbanken atter har sænket renten.

Som det ser ud nu, vil Nykredit kunne tilbyde en 2 pct. tiårig fastforrentet obligation i andet lag. Man vil altså kunne afvikle på den yderste gæld til en uhørt fast lav rente, siger koncerndirektør Kim Duus. Kim Duus frygter ikke kundeflugt med den nye lånemodel, da han mener, at mange kunder vil vende tilbage til de gamle dyder. Mange danskere sparer meget op i forvejen, og med den nye lånemodel vil en del af opsparingen i stedet foregå i boligen.

Rentefrihed og afdragsfrihed

Beregninger har vist, at Nykredits nye lånemodel, hvor man afdrager på yderste lagt, vil koste mindste 2100 kr. ekstra om måneden med en gæld på 3 mio. kr.

Hos landet næststørste lånudsteder Realkredit Danmark ønsker man dog ikke at følge trop. Adm. direktør hos Realkredit Danmark Carsten Nøddebo mener, at det er vigtigt at kunne vælge fuld afdragsfrihed. Realkredit Danmark reklamerer ikke med, at de tilbyder lån med fuld afdragsfrihed, men det er muligt.

Det er ligeledes muligt at optage kredit med rentefrihed og afdragsfrihed på nettet. Det er blandt andet lånesider som Kvik Lån Info, som tilbyder disse gratis og rentefri lån, som danskerne virklig har taget til, siger indehaver Jørgen Dusk.

Kommentar:

Victor B.

Tilbage står kunderne som nu skal finde vej i den nye lånejungle. Jeg synes, at Nykredit gør det helt rigtige. Efter min mening er de afdragsfrie lån en medvirkende årsag til finanskrisen.

I gamle blev folk ikke teknisk insolvente, da man afdragede på sin gæld. I dag er halvdelen af alle boligejere teknisk insolvente, vil jeg tro. Er man gammel nok til at optage et lån, er man også gammel nok til at afdrage på sin gæld, ellers lad være, læs om kredit uden renter og afdrag!

Disclaimer

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.