Love My Home

Design dit eget hjem

Det bedste hjem

Jeg har en rigtig god veninde. Vi ses ikke så ofte. Men når vi ses, så sladrer vi om alt muligt. I de perioder, hvor vi ikke ses, skriver vi sammen via Messenger eller Signal. Jeg havde ikke set hende i lang tid. Ej heller hørt fra hende. Men så, i forgårs kom der rigtigt gode nyheder fra hende. Hun er gravid. Skal føde til november. Jeg ved med sikkerhed, at hendes mor er vild af glæde over at skulle blive mormor. Jeg ved, at det har været svært for min veninde at blive gravid. Det er endeligt lykkedes for hende.

Gode nyheder

Men det var ikke den eneste, gode nyhed, hun skrev til mig. Hun skrev også, at hun og hendes ægtefælle har købt et hus. Hun glæder sig til at skulle overtage det allerede om mindre end 2 måneder. Jeg har ikke set billeder af det. Men jeg forestiller mig – ud fra den beskrivelse hun sendte, at det er lækkert. Det ligger det rigtige sted for dem. Hun skrev også, at der bliver meget at gøre, inden de kan flytte ind. Hun håber, at de kan nå at få alle de arbejder, der skal laves, gjort, inden hun skal føde i november.

Nye Outrup vinduer

Et af arbejderne er, at der skal laves udskiftning af vinduer. De fik et godt nedslag i prisen på huset netop, fordi vinduerne i huset er i dårlig stand.
Så hun har været på nettet og undersøge alt om vinduer fra Rationel og Outrup. Hun skriver, at hun ved, det er de bedste vinduer, man kan få – til en rimelig god pris. Hun ville sådan set bare lige spørge mig, om jeg mon kunne spørge min mand, om han måske ville hjælpe dem lidt med at få det bedste design frem i huset, baseret på deres tanker og økonomi. (Min mand er arkitekt og ved meget om byggerier og, især enfamilieshuse.)

Jeg tolkede hendes mail som en lille bøn om, at hun og hendes mand har brug for lidt vejledning mht. eventuelle ombygninger i huset, de har købt. Og især det her med lysindfald og vinduer. Hvilke vinduer er bedst for eksempel.

Han vil hjælpe

Naturligvis skrev jeg til hende, at jeg vil tale med ham om det. Jeg ved på forhånd, at han gerne vil hjælpe dem – også selvom han ikke er meget for at hjælpe venner og familie. Du ved det her med, at vi ofte har tankegangen, at: Jeg kender en, som ved noget, og som kan give mig et tip uden, at jeg skal betale for det. Det er en tankegang, som nogle gange kan være meget destruktiv for et venskab eller i en familie. Især hvis ekspertens råd ikke bliver fulgt, eller fejler af en eller anden grund.

Jeg talte med min mand om det. Han sagde naturligvis ja til at hjælpe min veninde og hendes mand med vinduerne – og det generelle design. Han advarede mig også om, at hvis noget går galt, så er det mig, der skal rette fejlen. Han vil tage sin professionelle hat på, og han vil ikke have, at det går ud over vores venskab.

Disclaimer

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.