Love My Home

Design dit eget hjem

Billig låsesmed

Vores nye lejlighed skal lige have et sikkerhedstjek, inden vi flytter ind. Det er godt nok en helt ny lejlighed, vi har købt. Du ved i et af de her nye, store boligkomplekser, der skyder op overalt i København. Ejendomsmægleren sagde godt nok, at vi er de første, der flytter ind, så vi har ingen grund til bekymring. Men vi har faktisk haft en rigtig dårlig erfaring. Vi havde nemlig købt en lejlighed i en anden bygning ikke så langt herfra for et års tid siden. Også en ny bygning.

Indbrud

Men vi oplevede et indbrud. Og det var ikke sjovt. Det tog faktisk meget hårdt på os. Psykisk. Vi blev bange, og det er egentlig grunden til, at vi valgte at sælge den og finde et andet sted at bo. Tanken, om det får mig til at gyse. Det har taget os noget tid at få solgt den lejlighed, men nu er det lykkedes, og vi har fået underskrevet på købsaftalen om den nye lejlighed. Vi skal bare have lavet det sikkerhedstjek. Så er vi klar til at flytte. Helst i den kommende weekend.

Bedste låsesmed i København

Dengang vi havde indbrud, fandt vi en god låsesmed i København, som kom og skiftede låsene ud. Han var hurtig og effektiv. Ingen pjat med ham. Han var heller ikke den billigste låsesmed, vi fandt. Men vi gav gerne pengene ud til det.

Jeg har tænkt mig, at jeg skal have fat i den samme låsesmed. Jeg stoler på ham. Og han var også en rigtig hyggelig fyr. Sådan med et godt glimt i øjnene og en god humor. Min kæreste kunne også godt lide ham.
Men til trods for at vi fik nye låse sat i dørene dengang, så blev det aldrig helt det samme at komme hjem igen. Og slet ikke det samme at tage på arbejde hver morgen. Indbruddet havde sat dybe spor – og måske sår? – i vores sind.

Da jeg sagde til ejendomsmægleren, at vi gerne vil skrive under på købsaftalen, men at vi forlanger, at der bliver foretaget et sikkerhedstjek inden, kunne jeg se på ham, at han syntes, at vi er helt forkert på den. Hysteriske.

Magtede det ikke

Jeg havde bare ikke lyst til at forklare ham om indbrud og dårlige erfaringer. Så jeg, var meget – skal vi sige ”absolut”? overfor ham.
Han indvilgede, den lille sum, som det ville koste, var så ubetydelig, at sælgeren gerne ville absorbere det i prisen.
Jeg ved ikke, om ejendomsmægleren tænkte på sin kommission, siden han talte meget for, at et sikkerhedstjek er unødvendigt? Ja, hvis han gjorde det, så kom han da heldigvis på bedre tanker: Hellere et salg end ingen kommission.

Nu venter vi så på, at låsesmeden fortæller os hvornår han kan komme og foretage tjekket. Vi skal jo gerne være der alle sammen, når det sker: Os og ejendomsmægleren. Og når det så er sket, så byder vi dem på et glas og fejrer, at vi kan flytte ind i en sikker bolig. Forhåbentligt bliver det en start på et liv uden angst.

Disclaimer

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.