Love My Home

Design dit eget hjem

Store jakker

Jamen, så må det jo være min tur til at tage et års tid i helvede, sagde min mand med et dybt suk, da jeg forleden dag havde været på vægten og for første gang i mange kunne konstatere, at jeg nu var kommet ned på de 70 kg, som jeg selv havde sat som mål for den slankekur, jeg indledte for næsten et år siden. Dengang lå min vægt et pænt stykke på den forkerte side af de 100 kg.

For mig har det været en sej proces at komme igennem, og det har krævet en fuldstændig omlægning af min livsstil, så jeg nu har vænnet mig til at undgå at spise noget, der er alt for fedende.

Det har også båret frugt, for de seneste måneder har jeg kunnet handle i almindelig tøjbutikker, mens jeg tidligere var nødt til at købe tøj i en specialbutik med tøj til store kvinder. Jeg skal ærligt indrømme, at det stive selvtilliden gevaldigt af, at jeg nu kan handle i almindelige tøjforretninger. Det mærkede jeg så sent som i går, da jeg var inde i byen for at købe et par nye leggings – denne gang i størrelse 42. Tidligere har jeg været nødt til at bruge leggings i store størrelser med en masse X’er foran L’et.

Der er nok ingen tvivl om, at min mand føler sig lidt presset af, at jeg har tabt godt 40 kg, så han også synes, at han er nødt til at komme ned i vægt. Jeg presser ham ikke bevidst, men for hans helbreds skyld vil jeg nu gerne have, at han kommer ned under de 100 kg, og det har han et godt stykke vej til at opnå.

Han er stadig henvist til specialforretninger, der handler med tøj i store størrelser, og jeg kan godt mærke på ham, at det generer ham. Vi har altid haft det sådan, at jeg tager med ham, når han skal have noget nyt tøj, for han er rent ud sagt ikke nogen ørn til at finde ud af, hvad der klæder ham godt.

Men selv om der er tale om tøj til store mænd, kan man faktisk godt finde noget forholdsvis smart. For min mand er det bare et problem at få øje på, hvilket tøj der kan medvirke til at skjule, hvor overvægtig han er. Selv om han prøver tøjet, har han ikke den evne at kunne se, hvilken model der virker mest slankende på ham.

Det er jeg helt sikkert bedre til, og derfor retter han sig også altid efter min smag, for han erkender, at den slags ikke lige er hans stærke side. Det gjorde han også i sidste uge, da vi var ude at handle tøj til ham. Vores sædvanlige forretning havde annonceret med en ny kollektion af jakker i store størrelser, og da min mand trængte til en ny jakke, skulle vi selvfølgelig ud at handle.

Også her viste det sig, at den jakke, han selv ville vælge, faktisk var den værst tænkelige til ham, så heldigvis rettede han sig også denne gang efter min smag.

Disclaimer

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.