Love My Home

Design dit eget hjem

Cykling er en videnskab

Siden min lille søn blev grebet af cykling sådan for alvor, har jeg erfaret, at der godt nok er sket en hel del, siden jeg var knægt og kørte på cykel. Det er jo nærmest en hel videnskab nu om dage! Selv sådan noget som energiprodukter og kosttilskud er særligt designede til cyklister nu om dage. Vidste du det? Jeg gjorde ikke, og det skulle snart vise sig, at der var meget andet, jeg heller ikke vidste.

Cykling kræver den rigtige cykel

Da jeg var knægt var der cykler – og så var der cykler. Nu er det hele opdelt i forskellige typer, der er 100% designede til formålet.

https://www.daniabikes.com/produkt-kategori/cykler/

Det er udvalget hos Dania Bikes – og jeg gamle mand ved dårligt nok, hvad forskellen er på en mountain bike, en crosscykel og en triathloncykel. Men det skal jeg så lige hilse og sige, at det ved mine sønner alt om 🙂 Og jeg kan jo kun sige, at jeg er begejstret over deres begejstring, for uanset hvordan vi vender og drejer det, er det jo en sund interesse at cykle, ikke?

Sikkerhed på cyklen

Det er indlysende, at sådan noget som en ringeklokke, ordentlige bremser og lys på cyklen er underforstået – men en anden ting, der er kommet til, siden jeg var dreng og det mest avancerede var en såkaldt chopper-cykel: Cykelhjelme!

Jeg ved godt, at nogle mennesker fnyser foragteligt af cykelhjelme, men sagen er jo, at de redder liv og forhindrer hjerneskader efter styrt. Selv den mest tykpandede kan jo ikke modstå en kantsten eller at smadre et vindspejl på en bil med hovedet, vel?

Netop cykelhjelme er nu ganske smarte efterhånden, og jeg tror da også, det har en positiv effekt, at de i dag ser så smarte ud, som de gør. de fleste af os husker jo nok, da fjolset Poul Nyrop Rasmussen blev fotograferet med en cykelhjelm, der fik ham til at se om muligt endnu dummere ud, end han allerede gjorde fra naturens hånd. Jeg tror faktisk, at han havde en direkte negativ effekt på brugen af cykelhjelm i en periode, tror du ikke?

Uanset hvad: Jeg er nu glad for cyklerne, og jeg er glad for, at mine unger har så sunde interesser.

 

 

 

Disclaimer

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.