Love My Home

Design dit eget hjem

Klyngefluer

Ikke mange kendte til fænomenet de sidste år. Men i år har rigtig mange husejere stiftet bekendtskab med et nyt skadedyr, der plager landets ejendomme og kirker.  Der er tale om nogle store sorte fluer, der findes i tusindvis på loftet og på husmuren.  Det er hverken almindelige stuefluer, fluer eller bananfluer, som vi alle kender til.  Det er derimod et skadedyr, der hører under gruppen insekter – kaldet klyngefluer

Disse fluer ses typisk på bygninger, der har en høj sydvendt gavl. Men de kan sagtens ses på andre sider af huset.  Vi – på redaktionen – besluttede os for at kigge nærmere på sagen, efter det kom frem i nyhederne på DR i aftes, at supermarkederne ligger øde for fluegift, der er blevet revet væk fra hylderne.  Ligesom Danmarks største forhandler af fluefangere – Fly-Add melder alt udsolgt indenfor fluebekæmpelse.

Vi besøgte kirken i Esbjerg Sogn, der i den grad er plaget af denne type flue, som ses i sensommeren og henover efteråret, hvor de sidder og slikker sol på de høje mure.  Da vi talte med kirken om problemet, fik vi også højst overraskende fortalt, at et uheld sjældent kommer alene.  De havde nemlig også græsfluer, der er en lille gul grøn flue, der ligner bananfluer.  Men da kirken ikke sælger bananer eller anden frugt, så vidste man her godt, at der var tale om en helt anden type flue.  Man fik den lokale skadedyrsbekæmper på besøg, der hurtigt konstaterede at omfanget var stort, og der var brug for en akut fluebekæmpelse.

Borebiller og husmår på loftet

Samtidig gennemgik han loftet, hvor der også blev fundet tegn på borebiller og en husmår, der havde boet på loftet i årevis, uden at nogen havde bidt mærke i dette.

Med de helt store tågesprøjter og gift, gik Københavns skadedyrsservice straks i gang med løse problemet.  Kort tid efter var vinduesrammerne fyldt med døde fluer.  Både klyngefluer og græsfluer lå overalt, så man var nødt til at hidkalde en desinfektør, der kunne rydde op efter skadedyrservice.  Selvom man forbinder død med kirker, så er der ingen tvivl om, at dette var for meget for det offentlige.

Når man samtidig vidste, at den igangværende bekæmpelse af borebiller ligeledes ville forårsage mange døde skadedyr, når effekten tog til.  Boligselskaber i København kender ligeledes til problemet, at det skal være skidt før det bliver godt.  Derfor er det fantastisk, at man bare kan ringe til skadedyrsbekæmpelsen, når man har skadedyrsproblemer.

Disclaimer

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.