Love My Home

Design dit eget hjem

Elevationsseng er løsningen

Sådan kan en elevationsseng hjælpe til bedre søvn

Som mennesker har vi forskellige ønsker til den seng, som vi i gennemsnit tilbringer 1/3 af vores liv i, og derfor kan det som par være svært at finde frem til, hvilken madras, hårdhed og form, som vi hver især ønsker, og som vores seng derfor skal have. Med senge med elevation er der mulighed for at få en tilpasset løsning, som kan styres af den enkelte person, så ingen kommer i vejen for, at alle får en god nattesøvn.

En delt seng giver delte muligheder

De fleste senge kan i dag fås i 3-4 forskellige størrelser, og sover man som udgangspunkt 2 sammen, giver en seng på 180 cm. i bredden de bedste muligheder for at brede sig og have plads, når man sover. Der findes enkelte sengetyper, der kan anskaffes i en komplet 180 cm.-bredde, men når det gælder elevationssenge, kan det også være en god idé at overveje, om to enkelte senge af 90 cm. er den optimale løsning. En delt seng giver nemlig delte muligheder, og netop dette er en af de store fordele ved at vælge en elevationsseng. Individualisme er en større del af vores samfund i dag, og derfor er fokus på egne ønsker naturligt, når der skal vælges en ny seng, hvilket gør elevationssenge meget populære.

Behagelig at sove og sidde i

En elevationsseng er ofte produceret med et stort fokus på at opretholde en god komfort under søvn, men med mulighed for at indstille sengen i en hældning, som passer til den enkelte situation og den enkelte person, kan sengen bruges til meget andet end ’blot’ at sove i. Indstilles ryggen således, at den er siddende, kan du med stor behagelighed tænde for en film på TV, arbejde fra din computer eller drikke en kop kaffe uden at være nødsaget til at stable et væld af puder bag din ryg. Komfort under søvn er den primære faktor, som har størst betydning under valget af seng, men hvis muligheden for at opnå en komfortable løsning til både søvn og at sidde er der, bør den i høj grad overvejes.

Imødekom rygproblemer og forebyg skader

At kunne indstille sengen efter behov frembringer den optimale løsning på skader som f.eks. rygproblemer, og en forkert stilling af seng vil kunne føre til smerter i eksempelvis lænd, nakke eller ben. At kunne imødekomme rygproblemer i sammenhæng med god nattesøvn er for mange urealistisk, men det kan lade sig gøre med en elevationsseng, hvor der også kan tilføjes en tilpasset topmadras. En elevationsseng fås desuden også med forskellige madrastyper, så antallet af fjedre og fjedrekombinationen er med til, at sengen bliver så individuelt behagelig som muligt. Læs mere om senge til dårlig ryg her.

Flot design og luksuriøst udtryk

En elevationsseng er ikke blot en fryd for kroppen – den er også ofte en fryd for øjet. Udseendet af sengen er i høj grad bestemt af, hvilke ben der vælges, om der tilkøbes en flot sengegavl og også, hvilken farve og hvilket stof, sengen er betrukket med. Der er dog ingen tvivl om, at en elevationsseng mange gange vil give et soveværelse et mere luksuriøst helhedsudtryk, og der findes mange typer af elevationssenge, som er flot designede. Udseendet af den enkelte seng hænger i høj grad sammen med, hvor stort sengebudgettet er, men kvaliteten og udseendet er en vigtig faktor for mange. 

Det er rådgivningen, som er afgørende

At skulle finde den elevationsseng, som passer bedst, kan være nærmest umuligt uden professionel rådgivning, og selvom man nemt kan beslutte sig for, at en elevationsseng er det rigtige, bør man altid også overveje, hvilken madras og hvilken topmadras, sengen skal bygge på. Rådgivning er her altafgørende for, at sengen er den rette, og det handler om at finde en kyndig partner, som altid vægter kundens ønsker højest. Time2Sleep i København har stort kendskab til elevationssenge og kan hjælpe med at finde den seng, som er optimal for dig.

Disclaimer

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.