Love My Home

Design dit eget hjem

Sådan virker en varmepumpe

Der er mange forskellige typer varmepumper. Men fælles for dem alle er, at de virker ved samme grundprincip – nemlig overførsel af varme.

Hvor mange andre varmekilder virker ved f.eks. at brænde et fossil brændstof for at skabe varme, så flytter en varmepumpe ganske enkelt varme fra et sted til et andet.

Normalt vil varme flytte sig fra et varmt til et koldt område. Men en varmepumpe ændrer dette flow. Ved hjælp af en lille smule energi kan varmepumpen flytte varme fra et koldere til et varmere område, som f.eks. fra luften udenfor eller fra den omkringliggende jord og således flytte varmen indenfor.

En af de almindeligste typer varmepumper er f.eks. luft-til-vand varmepumpen, som flytter varme fra luften udenfor og gennem en række spoler fyldt med kølemiddel, i stil med dem på et køleskab, for på den måde at producere varme som så kan overføres til f.eks. husets radiatorer.

Varmepumper er ganske effektive og kræver kun tilførsel af en forholdsvis lille mængde energi for at fungere. Det gør dem velegnede i mange geografiske områder og i en lang række forskellige boligmiljøer.

 

Disclaimer

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.